Ρινοπλαστική, Πλατική μύτης, Ρινοπλαστική Δρ. Λύρας  
Plastic Surgeon, Rhinoplasty
 
about us contact
 
Πλαστικός Χειρουργός
 
(0030) 210-7219660
Βασ. Σοφίας 57, Κολωνάκι,
115 21 Αθήνα, Ελλάδα
lyras@lifting.gr
 

Ανόρθωση Μύτης

 

ΔΙΑΔΕΡΜΙΚΗ ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΤΗΣ ΜΥΤΗΣ

 Οι πρότυπες κλειστές και ανοικτές ρινοπλαστικές  μπορεί να έχουν ορισμένα μειονεκτήματα, όπως το παρατεταμένο πρήξιμο, η μακρά χρονική διάρκεια της ανάρρωσης και το υψηλό κόστος. Σήμερα, οι μικροχειρουργικές επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής της μύτης αποτελούν πιο επιθυμητή λύση.

 Η μέθοδος της  διαδερμικής ανόρθωσης της μύτης με τη βοήθεια μικροϊνών (transcutaneous lifting of the nose), είναι απλή και αρκετά καταξιωμένη.

 Η ιστορία της χρησιμοποίησης ινών νέας τεχνολογίας για τον καλλωπισμό του προσώπου χρονολογείται από την εποχή των αρχαίων Αιγυπτίων, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν ρεσορκινόλη και χρυσά νήματα κάτω από το δέρμα του προσώπου. Η ομορφιά της Κλεοπάτρας μάλιστα λέγεται ότι οφειλόταν σε τέτοιου είδους χρυσά νήματα. Ο Alcamo χρησιμοποίησε οδοντωτά ράμματα (barbed sutures) το 1956 και ο Buncke είναι διεθνώς γνωστός ως ο ιδρυτής της σύγχρονης μικροχειρουργικής και έχει περιγράψει την πιθανή εφαρμογή των ραμμάτων αυτών στις επεμβάσεις ρυτιδοπλαστικής (λίφτινγκ) του προσώπου.

 Η εκ νέου έμπνευση για χρήση μικροϊνών από τους Sulamanidze και συνεργάτες το 1996 έφερε επανάσταση στην αισθητική χειρουργική. Η αρχική επέμβαση υπέστη μια σειρά τροποποιήσεων και βελτιώσεων με διαφορετικές μορφές οδοντωτών νημάτων για την ανόρθωση της μύτης. Ωστόσο, οι Hern~ndez- Perez και Khawaja περιέγραψαν επεμβάσεις διαδερμικής ανόρθωσης των φρυδιών και διαδερμικού λίφτινγκ προσώπου στις οποίες προσαρτήθηκαν νήματα στο περιόστεο, προσδίδοντας σταθερότητα στο λίφτινγκ. Παρ όλα αυτά παραμένει το ερώτημα αν πρέπει να χρησιμοποιούνται αναρτήσεις με ράμματα στηριζόμενα (anchored)  ή μη στηριζόμενα (nonanchored) ράμματα. Τελευταία επικρατεί η τάση προτίμησης των αναρτήσεων με στηριζόμενα ράμματα.


 ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΜΙΚΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΤΗΣ ΜΥΤΗΣ

 Για να επιτύχουμε ανόρθωση της μύτης, κινούμαστε υποδορίως με ίνα πολυπροπυλενίου (prolene), εισερχόμαστε μέσω μιας μικροσκοπικής οπής στη στυλίδα της μύτης, στερεώνουμε το ακρορρίνιο στην οστέινη σταθερή δομή της μύτης και κατόπιν εξερχόμαστε από την ίδια οπή στο άκρο της μύτης, όπου τοποθετείται ένας μικροκόμπος. Η επέμβαση είναι πραγματικά διαδερμική, απλή, ανώδυνη και ασφαλής, δεν απαιτεί καθόλου παραμονή στο σπίτι για ανάρρωση και έχει χαμηλό κόστος.

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Η διαδερμική ανόρθωση της μύτης είναι μια απλή, ασφαλής,  και χαμηλού κόστους επέμβαση με ικανοποιητικά αποτελέσματα για τους κατάλληλους υποψηφίους. Η επέμβαση αυτή αξίζει να αποτελεί μέρος του «οπλοστασίου» των λύσεων των πλαστικών αισθητικών χειρουργών ρινός και προσώπου.

 
 
πίσω
 
  Ρινοπλαστική στο Youtube Ρινοπλαστική στο Twitter Ρινοπλαστική στο Facebook