Ρινοπλαστική, Πλατική μύτης, Ρινοπλαστική Δρ. Λύρας  
Plastic Surgeon, Rhinoplasty
 
about us contact
 
Πλαστικός Χειρουργός
 
(0030) 210-7219660
Βασ. Σοφίας 57, Κολωνάκι,
115 21 Αθήνα, Ελλάδα
lyras@lifting.gr
 

Ρινοπλαστική και Διάφραγμα

Η ταυτόχρονη αισθητική ρινοπλαστική με διόρθωση στραβού ρινικού διαφράγματος είναι η πιο μοντέρνα τάση που επικρατεί στη μοντέρνα ρινοπλαστική σήμερα.

«Ρινοπλαστική είναι η αλλαγή της δομής και του σχήματος της ρινός (είτε μειωτικά είτε αυξητικά).Η ρινοπλαστική επιτυγχάνει διόρθωση της άκρης της ρινός (ακρορίνιο), ή σμιλεύεται η ράχη ή ακόμη μπορεί να αλλάξει η γωνία μεταξύ της μύτης και του άνω χείλους. Μπορεί επίσης να διορθωθεί μία εκ γενετής ατέλεια ή δυσμορφία, συνεπεία ενός τραυματισμού.

Η ρινοπλαστική, πραγματοποιείται κυρίως για αισθητικούς λόγους ενώ μπορεί συγχρόνως να βελτιώσει θέματα λειτουργικότητας που ενδεχομένως δυσχεραίνουν την αναπνοή.Η ταυτόχρονη διόρθωση του διαφράγματος είναι το σύνηθες, αφού το 80% των περιπτώσεων εκτός από την αισθητική διόρθωση είναι και επανορθωτική.

Η διόρθωση του ρινικού διαφράγματος είναι απλή, διαρκεί 20-30 λεπτά και διενεργείται από τον ίδιο το πλαστικό χειρουργό ή από τον ωτορινολαρυγγολόγο με τον οποίο εκείνος συνεργάζεται συνήθως, στα πλαίσια μιας πλήρους χειρουργικής ομάδας που αποτελείται από δύο ειδικούς.Έτσι το αποτέλεσμα είναι πιο πλήρες και ο ασθενής έχει καλύτερη εγγύηση τόσο της νέας όμορφης εικόνας της μύτης του, όσο και της τέλειας αναπνευστικής λειτουργίας.

Ταυτόχρονα, ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να διορθώσει και τις ρινικές κόγχες ή τυχόν μικρά προβλήματα στην άνω γνάθο. Με την ρινοπλαστική, η έκφραση παραμένεδι αναλλοίωτη ενώ το χαμόγελο αποκτά πιο ευχάριστη δυναμική.Το βλέμμα γίνεται πιο γλυκό, η απόσταση μεταξύ των ματιών αυξάνεται, μεγαλώνοντάς τα !!Έτσι τα στοιχεία αυτά τονίζονται περισσότερο και ενισχύουν την κοινωνικότητα του ανθρώπου, την αυτοπεποίθηση και την ηρεμία του.

Κατά την διενέργεια αισθητικής ρινοπλαστικής φροντίζουμε να αποδώσουμε την ιδανική συμμετρία στην δομή του προσώπου του ενδιαφερόμενου.Στόχος είναι η ισορροπία και η αρμονία των χαρακτηριστικών του προσώπου.Η ρινοπλαστική είναι εξαιρετικά δημοφιλής επέμβαση πλαστικής χειρουργικής καθώς είναι η δεύτερη σε προτίμηση για άνδρες και γυναίκες.Είναι από εκείνες τις διορθωικές επεμβάσεις με τον πιο καταλυτικό ρόλο στην ψυχολογία του ατόμου διότι δίνει την δυνατότητα να επανασχεδιάσουμε ολοκληρωμτικά το προφίλ του προσώπου.

ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΜΥΤΗΣ
Κάτω απο το σκελετό της μύτης όμως υπάρχει και το διάφραγμα (που αποτελείται κυρίως απο μια χονδρική "λάμα" απο μπροστά μέχρι την ρίζα της μύτης). Το διάφραγμα εκτός του ότι υποστηρίζει τη ράχη της ρινός, παίζει βασικό ρόλο και στην αναπνευστική λειτουργία, χωρίζοντας τα δύο ρουθούνια και βοηθώντας μέσα απο τη δημιουργία δύο βαλβίδων στην καλύτερη αναπνοή. Εάν το ρινικό διάφραγμα αποκλίνει προς τη μία ή την άλλη πλευρά, τότε το ένα ρουθούνι μεγαλώνει και το άλλο μικραίνει δυσκολεύοντας πάρα πολύ την αναπνοή, κυρίως τη νύχτα. Αυτό αναγκάζει πολλές φορές τον ασθενή, που αισθάνεται την έντονη δυσφορία απο την έλλειψη αναπνοής, να ανοίγει το στόμα για να αναπνεύσει καλύτερα, χωρίς πολλές να τα καταφέρνει (αισθάνεται έλλειψη). Ο πλαστικός χειρουργός πρέπει να αξιολογήσει και να διορθώσει κατά την επέμβαση. Ή ο ωτορινολαρυγγολόγος που συνεργάζεται με τον υπεύθυνο πλαστικό χειρουργό στην ίδια χειρουργική ομάδα. Αυτό γίνεται εύκολα, γιατί το διάφραγμα παίζει σημαντικό ρόλο και στο σχηματισμό της γωνίας που σχηματίζεται μεταξύ της μύτης και του άνω χείλους του στόματος (ρινοχειλική γωνία, που συνήθως έχει άνοιγμα 90-110 μοίρες), δείχνοντας η μύτη τρισδιάστατα πιο αρμονική.

Επειδή πολλοί υποψήφιοι ακόμη και με καλή αναπνευστική λειτουργία ,πρίν μιά ρινοπλαστική μπορεί νά έχουν κρυφό πρόβλημα σκολίωσης του ρινικού διαφράγματος, πάντα εξετάζει ο συνεργαζόμενος με εμάς ειδικός ΩΡΛ την μύτη σας πρίν την επέμβαση της πλαστικής μύτης.Το διάφραγμα εκτός του ότι υποστηρίζει τη ράχη της ρινός, παίζει βασικό ρόλο και στην αναπνευστική λειτουργία  ακόμη αι μετά την ρινοπλαστική.  Ενα στραβό διάφραγμα πρέπει να χειρουργείταιι ταυτόχρονα με την αισθητική ρινοπλαστική κάνοντας έτσι την επέμβάσή μας πιό πλήρη..  Είναι λογικό και χρήσιμο να γίνεται αυτή η διόρθωση από τον ειδικό ρινοπλαστικό, δηλαδή εκείνον που έχει μεγάλη πείρα σε τέτοιου είδους επεμβάσεις. Τα τελευταία χρόνια, κάποιοι συνάδελφοι ΩΡΛ βλέποντας και την ενδιαφέρουσα για εκείνους οικονομική διάσταση αυτής της επέμβασης  προσπαθούν να χειρουργήσουν όλο και περισσότερους ενδιαφερόμενους ώστε να αυξήσουν με πρακτικό τρόπο την -περιορισμένη λόγω μή εκπαίδευσης στην αισθητική-  εμπειρία τους σε αυτή τη γοητευτική επέμβαση. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην "μύτη ωρλ" η οποία είναι πολύ διαφορετική απο την "αρμονική ρινοπλαστική". Φυσικά το κίνητρο είναι μόνο οικονομικό.

    Είναι γεγονός, ότι το κόστος της ρινοπλαστικής μειώνεται όταν η επέμβαση της πυραμίδας και του διαφράγματος γίνεται ταυτόχρονα από έναν χειρουργό αντί για δύο (πλαστικό χειρουργό και ΩΡΛ).   Οπως ακριβώς μειώνεται και η ευθύνη.

Επίσης, τόσο οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες όσο και τα κρατικά ασφαλιστικά ταμεία δικαιολογώντας την λειτουργική διόρθωση της αναπνοής, επεκτείνουν έμμεσα την κάλυψη του κόστους και της αισθητικής ρινοπλαστικής.

    Στην δική  μας κλινική στην οποία διενεργείται μεγάλος αριθμός ταυτόχρονων αισθητικών και λειτουργικών ρινοπλαστικών ετησίως, προσφέρονται δύο δυνατότητες στον/την ενδιαφερόμενο/η:
α) ταυτόχρονη επέμβαση από έναν ρινοπλαστικό χειρουργό
β) ταυτόχρονη επέμβαση από έναν ρινοπλαστικό χειρουργό μαζί με έναν ΩΡΛ.

Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει πρόβλεψη ώστε  μέρος ή ολόκληρο το κόστος της ρινοπλαστικής να μπορεί να καλυφθεί είτε από τον ιδιωτικό προϋπολογισμό  της οικογενείας, είτε από την ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία, είτε από το κρατικό ασφαλιστικό ταμείο του/της ασφαλισμένου/ης εφόσον τηρούνται οι προϋποθέσεις.

    Εκτός των άλλων στη παρούσα οικονομική συγκυρία, αυτή η πολύ αναγκαία επέμβαση υπάρχει πρόβλεψη ώστε να είναι και από τις πιο οικονομικές πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις που διενεργούνται στην κλινική μας.
 
 
πίσω
 
Ρινοπλαστική και Διάφραγμα
  Ρινοπλαστική στο Youtube Ρινοπλαστική στο Twitter Ρινοπλαστική στο Facebook